AMAÇ
Diploma programını tamamlayan katılımcılar ICF’den PCC Ünvanına başvuruda bulunarak PCC ünvanlı bir koç olabiliyorlar. PCC ünvanlı koçlar ACC ya da PCC ünvanı almak isteyen koçlara mentörlük yapabiliyorlar. Bu modülün amacı unvan almak isteyen koçlara mentörlük yapabilmek için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmaktır.
ACC Koçu Temel Beceri Yeterliliği
ACC Ses Kaydı Değerlendirmesi
PCC Koçu Temel Beceri Yeterliliği
PCC Ses Kaydı Değerlendirmesi
Mentör Koçluk Görüşmeleri Nasıl
Yapılandırılır
CKA Sınavı Hakkında Bilgilendirme
PRACTİCE
AMAÇ: İlk 2 modülü tamamlayan adayların bilgi ve becerilerini geliştirmek için 30 adet seans deneyimi gerçekleştirmeleri beklenmektedir. Bu seansları 'Seans’ Değerlendirme Formu' ile belgelendirmeleri istenir.
MENTÖRLÜK
AMAÇ: Zorunlu ve Seçmeli modülleri tamamlayan katılımcılar.100 saatlik koçluk uygulamalarını tamamladıktan sonra 10 saat süren mentörlük çalışmaları başlayacaktır.
SEÇMELİ MODÜLLER
ACTP Diploma programına ait alınması gereken seçmeli modül sayısı en az 2’dir.Arzu eden katılımcılar seçmeli modül sayısını yükseltebilirler.
Katılımcıların ACTP Diploması alması için Temel Koçluk Bilgi Ve Becerileri Eğitimi zorunlu olmak kaydı ile en az 125 saatlik seçtiği Modüllerden oluşan bir Eğitim tamamlamaları zorunludur.
Yine 125 Saatlik eğitimi tamamladıktan sonra 10 saat Mentörlük dersini tamamlamaları ardından 2 adet koçluk görüşmesi ses kaydını transkripleri ile birlikte teslim etmeliler.
Yeterli yetkinlikte ses kaydını tamamlayan katılımcılar ACTP Diplomasını almaya hak kazanır.
ACTP Diplomaları ile ICF’e 100 saat uygulama yapanlar ACC
500 saat Koçluk seansı yapanlar ise PCC başvurusunda bulunabilirler.